Skip to main content

Koncert

Koncert på Kulturfabrikken

ELBA

ELBA er catchy og kontrastfyldt indiepop med en stærk vokal og personlige tekster i centrum. Det er både sårbart og inderligt, energisk og festligt, når først ELBA indtager scenen.

Bag ELBA står Ellen Bathum – en dygtig vokalist og musikalsk håndværker, der gerne tager personlige og svære emner op i sit fængende tekstunivers. Det er indtil videre blevet til sange om ting som stress, jalousi og sexisme.

ELBA er netop nu aktuel med debutalbummet ‘Teardrops & Blind Spots’, der allerede har opnået stor opmærksomhed.

“Det er en blanding af en underfundig, elektronisk lyd blandet med rockede elementer og sindssygt fine popmelodier, som bare hænger ved, og som gør, at jeg får gåsehud, når jeg hører dem.”

Sådan lød det på P3, da vært Ena Cosovic skulle beskrive debutalbummet, som hun i øvrigt kaldte for “et fuldstændig fantastisk album”.

Udover airplay og omtale på DR P3, er sangene fra det nye album blevet spillet på DR P4 og P6 BEAT, og Spotify har tilføjet flere af ELBAs sange til prominente playlister som ’New Music Friday Denmark’, ‘Equal Danmark’, ’Nye Danske Hits’, m.fl. Derudover har GAFFA lavet et større interview med ELBA og skrevet en omfattende artikel om debutalbummet og tankerne bag. Tidligere har den 28-årige artist gjort sig bemærket med EPen ‘Speak’ og sangene ‘700 Angels’ og ‘Sirens’, der har ligget i rotation på DR P3, og som er blevet spillet på både DR P4 og på tysk radio. EP’en modtog 5 stjerner i GAFFA, og flere af sangene er tilføjet til både danske og internationale Spotify playlister. Både debutalbummet og EP’en er skabt i samarbejde med producer Søren Buhl Lassen (Blaue Blume) og sangskriver Asger Nordtorp Pedersen (Guldimund). I 2023 står ELBA foran en længere forårstour med koncerter i hele landet bl.a. i Musikhuset i Aarhus, Posten i Odense og Klein i København. Og publikum kan godt glæde sig. ELBA har allerede i sine første år markeret sig som en overbevisende og medrivende live performer med flere anmelderroste koncerter bag sig. I 2019 lukkede hun Countdown-scenen på Roskilde Festival til både publikum og anmeldernes begejstring. Derudover har hun spillet prominente festivaler og kulturbegivenheder, som bl.a. SPOT Festival, Alive Festival og Copenhagen Pride, og i 2022 modtog hun 5 stjerner fra GAFFA for sin optræden på Parasol Festival. Senest kunne hele Danmark opleve hende, da hun optrådte live i Go’ Morgen Danmark med sangen ‘ New Beginnings’.

Med en række velskrevne og stærkt eksekverede hits i bagagen, er der ingen tvivl om, at ELBA er en stærk kandidat til at blive en af Danmarks næste store popartister.

 

Dørene åbner kl. 20.00 / show kl. 20.30