Skip to main content

Et kunst- og kulturprojekt med børn og unge i kommunens landdistrikter.

Her hvor vi bor 2

I august 2021 modtog Kulturfabrikken midler fra Guldborgsund Kommunes Startskudspulje til at skabe kontakt og netværk med ungefællesskaber i kommunens landdistrikter.

Kulturfabrikken gav deres billedkunstlærer Susanne Schmidt, rollen som projektleder og ansvaret for at finde de ungefællesskaber som ville være interesserede i at medvirke i et kommende kunst- og kulturprojekt ved navn HER HVOR VI BOR 2.

Susanne var bl.a. andet i Gedser og snakke med de unge som holder til i GIM hallen, tog på Lys over Lolland og fik kontakt med de unge i Rebellerne og poeterne fra Sakskøbing. Derudover tog hun kontakt til ungefællesskaber gennem foreningslivet og fik blandt andet besøgt FDF i Eskilstrup, Sakskøbing Spejderne, Nørre Alslev Amatørteater og Gøglertruppen i Eskilstrup. Samt henvendte sig til de forskellige efterskoler i kommunen med bl.a. et møde på Næsgaard Efterskole og Nysted Efterskole.

Dette resulterede i flere tilsagn om at være med i kommende HER HVOR VI BOR 2 projekter og Kulturfabrikken kunne nu gå i gang med at finde de kunstnere som ville være et godt match for de første 3 samarbejdspartnere som blev Sakskøbing Spejderne, FDF Eskilstrup og Næsgaard Efterskole.

Med støtte fra Kulturregion Storstrøm kunne Kulturfabrikken invitere poetryslammer Dennis Buchleitner, samt billedkunstner Mette Kit Jensen til at lave spændende og relevante kunstneriske workshops med de unge fra Sakskøbing Spejderne, FDF Eskilstrup og Næsgaard Efterskole.

Dennis Buchleitner introducerede de unge for poetry slam ved selv at fremføre et af sine værker. Han fortalte om de forskellige virkemidler som et poetry slam kan bestå af. Derefter måtte de unge selv op af stolene for at varme stemmer og lattermuskler op, før skriveøvelserne kunne gå i gang.

Dette resulterede i spændende og sjove tekster der på finurligste vis beskrev de unges fællesskab og hvad det ville sige at være henholdsvis spejder, FDF´er eller efterskoleelev.

Mette Kit Jensen havde til FDF Eskilstrup og Sakskøbing Spejderne forberedt en workshop hvor de deltagende børn og unge skulle udtænke og designe et duelighedsmærke til en kendt person fra byen. De skulle forholde sig til hvor i byen det skulle foregå og til sidst skulle de skabe duelighedsmærket i selvklæbende folie.

Til Næsgaard Efterskoles Kunst- og Designlinje havde Mette Kit Jensen planlagt en workshop som tog udgangspunkt i tekst. Eleverne fik udleveret et udsnit af et kort over deres skole og skulle ud fra dette område skabe et tekstværk som fortalte om der hvor de bor. Hver gruppe fik specifikke materialer de skulle skabe værket med. Værkerne blev sat op på skolens område og så blev der arrangeret en visning hvor hvert værk blev præsenteret. Eleverne gik til opgaven med stor iderigdom og gav et helt særligt indtryk af hvad det vil sige at gå på efterskole.

Det er muligt at se billeder fra projektet, via den elektroniske publikation, som er blevet udarbejdet efter projektet. Find den her på Kulturfabrikkens hjemmeside.

Kulturfabrikken er meget begejstret over mødet med alle de dygtige børn og unge fra de tre landdistrikter samt det gode samarbejde med skole, foreninger og kunstnere.

3 NYE WORKSHOPS PÅ VEJ

Det er derfor en ekstra stor fornøjelse at vi nu kan annoncere at Kulturfabrikken har modtaget midler fra SOL puljen (sammen om lokalsamfundet) som gør det muligt at lave tre nye workshops i landdistrikterne. Denne gang bliver det med Gøglertruppen Eskilstrup, Nørre Alslev Amatørteater og Nysted Efterskole.